Анатолій Лінник провів виїзну робочу нараду

Сьогодні, 15 вересня, на території ВАТ «Ніжинський дослідно-механічний завод» міський голова Анатолій Лінник провів виїзну нараду щодо проблемних питань підприємства. На нараді був присутній радник міського голови Сергій Осадчий і керівник ВАТ «НДМЗ» Анатолій Ворона.

Під час наради Анатолій Лінник поспілкувався з працівниками підприємства. Їх цікавили актуальні питання, які стосуються роботи підприємства, життєдіяльності міста та ситуації в Ніжині з коронавірусною інфекцією.

Міський голова доповів, що в відділеннях Ніжинської міської лікарні виділили додаткові ліжка для пацієнтів із COVID-19 і пневмонією. Найближчим часом для медичного закладу буде придбано сучасне діагностичне обладнання. Нині в приймальному відділенні міськлікарні триває реконструкція. Вартість проекту майже 15 млн грн.

«На сьогодні у нас 110 ліжок. У лікарні лікуються від COVID-19 лише ті хворі, які потребують кисневої підтримки. Усі інші – вдома, під наглядом сімейного лікаря. Апаратів штучної вентиляції легень у нас 11. Важливими на сьогодні в лікуванні COVID-19 є кисневі концентратори. Тому, на найближчому пленарному засіданні Ніжинської міської ради депутати розглядатимуть проект рішення про виділення коштів на придбання додаткових кисневих концентраторів. Обладнання в лікарню закупляється коштом міського бюджету. Це дуже важливо. Ми зберегли зарплати бюджетникам. Лікарям виплачені надбавки. Тепер нас звинувачують, що не всі дороги міста відремонтовані. Але ж були змінені акценти, бо людське життя в пріоритеті. Наше завдання – захистити й лікарів і всіх ніжинців від коронавірусної інфекції. І абсолютно кожен мешканець нашої громади має ставитись до цього відповідально», - акцентував Анатолій Лінник.

Колектив ВАТ «НДМЗ» приділив значну увагу питанню про роботу ІФА-лабораторії та можливості пройти обстеження щодо наявності чи відсутності коронавірусної інфекції в організмі. «Обладнання було придбане за кошти міського бюджету. Це обладнання сертифіковане, досить точне. Вартість аналізу для населення без направлення лікаря – 195 грн, за направленням – безкоштовно. Результат аналізу можна отримати через одну-дві доби», - пояснив Анатолій Лінник.

Також працівники заводу висловили своє занепокоєння про відсутність розмітки для велосипедів по вулиці Шевченка. Анатолій Валерійович пояснив, що вулиці Шевченка та Московська є магістральними й на них не може бути смуги для велосипедистів. Тому, велосипедисти можуть рухатись або тротуаром або смугою для автомобілів, оскільки велосипедисти також є учасниками дорожнього руху. За наявності коштів у міському бюджеті заплановано розширити дорогу по вулиці Шевченка. Таким чином з’явиться достатньо місця для велосипедистів.

Окрім цього, трудовий колектив цікавився роботою пасажирського транспорту в умовах «червоної» карантинної зони, підвищенням якості пасажирських перевезень, можливістю очищення річки Остер.

Міський голова подякував усім працівникам підприємства, що в такий складний час продовжують працювати й поповнювати міський бюджет. «Від успішної роботи вашого колективу і підприємства наша громада матиме ще більше можливостей для розвитку», - наголосив Анатолій Лінник.  


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю,

Лілія Ломакіна

15.09.2020