Ангіограф та Реабілітаційне відділення: перевірили хід ремонтних робіт

У Ніжинській міській лікарні в активній фазі тривають ремонтні роботи двох надважливих для громади проєктів: встановлення ангіографа виробництва Philips в терапевтичному відділенні та облаштування сучасного реабілітаційного центру у приміщенні колишньої районної лікарні.
Хід робіт особисто перевірила заступниця міського голови Ірина Грозенко.
Нагадаємо, Ніжин стане першим містом в області, де буде встановлено ангіограф виробництва Philips, закуплений Міністерством охорони здоров’я коштом Світового банку в межах проєкту «Покращення охорони здоров'я на користь людей». Унікальне обладнання дозволить надавати медичну допомогу пацієнтам із гострим інсультом за сучасними стандартами.
Ніжинська центральна міська лікарня обслуговує не тільки Ніжин, а й 17 громад Ніжинського району. Завдяки високоточному ангіографу значно зменшаться показники смертності від інсульту не лише на місцевому, а й на районному рівнях.
Однією з умов встановлення такого обладнання є наявність відповідного приміщення.
Зазначимо, в Україні, окрім Ніжинської міської лікарні, ангіографи надійдуть до медичних закладів Одеси, Дніпропетровської, Київської, Львівської, Полтавської, Сумської та Хмельницької областей.
Другим об’єктом перевірки стало колишнє приміщення районної лікарні. На першому поверсі якого виділено 1тис квадратних метрів для майбутнього сучасного реабілітаційного відділення. Ремонтні роботи проводяться за кошти місцевого бюджету.
«Задоволена результатами перевірки ремонтних робіт, які виконуються в передбачені терміни. Працюємо на благо громади», - резюмувала Ірина Грозенко!
25.04.2024