«Червоний» рівень епідемічної небезпеки

14 вересня Ніжин розпочав своє життя по-новому – у «червоній» карантинній зоні. До цієї зони місто було віднесено рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ( протокол №30) від 10 вересня 2020 року. «Червона» зона змусила всіх жителів повернутися до необхідності виконання найсуворіших карантинних вимог та обмежень,які дещо змінилися з весни цього ж року.

Ситуація, звичайно, викликала обурення більшості жителів, але маємо те, що маємо, а, точніше, до чого дійшли, про що неодноразово попереджали, щодо чого застерігали та закликали і навіть вмовляли ніжинців – дотримуйтесь елементарних правил безпеки та карантинних обмежень (носіть маски, дистанціюйтеся,користуйтеся дезінфекторами), бо медики не впораються з кількістю хворих, лікарні не витримають навантажень. Але…

На сьогодні, ось вже другий день Ніжин намагається жити в умовах суворого карантину. Саме дотримання цих умов і вирішила перевірити спеціально створена ще навесні поточного року розпорядженням міського голови робоча група.

16 вересня, з метою вивчення та роз’яснення жителям ситуації, вона оглянула (поки що лише в профілактичному порядку) залізничний та автовокзал, центральний ринок, вибірково торговельні заклади, заклади громадського харчування. І ця, поки що профілактична перевірка показала, що окремими торговельними закладами забуто карантинні вимоги та обмеження (маски та рукавички продавцями не вдягаються, належна дезінфекція приміщень торгових залів не проводиться, не дотримується дистанція). Та й покупці дозволяють собі заходити до магазинів без масок, окремі на зауваження реагують агресивно.

Деякі заклади громадського харчування «забули», що їх діяльність заборонена (забувся варіант обслуговування «на замовлення» за зазначеним у віконці закладу телефоном). Були зауваження у членів групи і до осіб, які привозили та заносили до торговельних закладів продовольчу продукцію, щодо необхідності вдягати маску та рукавички.

І це лише те, що вразило. Навіть перебуваючи у найнебезпечнішій зоні, ми забуваємо про безпеку і свою, і оточуючих. Біда не вчить.

І хоча всі оглянуті заклади під підпис попереджені про необхідність невідкладного усунення виявлених недоліків, робоча група звертає увагу усіх: і власників закладів різного виду, і жителів міста на суворе дотримання карантинних вимог та обмежень, що дасть можливість місту швидше залишити «червону» зону та повернутися до нормального ритму життя та розвитку.

Персональна відповідальність на кожному: як власнику і працівнику закладу, так і пересічному громадянину.

Наступні перевірки робочої групи вже відбуватимуться із залученням працівників поліції та застосуванням жорстких заходів впливу на порушників.


 

Керівник міської робочої групи                                                                                                                           Н.Г.Бойко

16.09.2020

Попредня новина:

Відбулася робоча нарада

Наступна новина:

З Днем рятівника!