З Днем визволення, дорогі ніжинці!

15 вересня — це знаменна подія для ніжинців. 77 років тому Ніжин був героїчно звільнений від фашистських окупантів. Усі ми знаємо та усвідомлюємо, якою ціною далася перемога у Другій світовій війні. Тисячі земляків поклали свої життя на шляху до цієї великої перемоги. Наш святий обов’язок – зберегти пам’ять про кожного, хто боровся з ворогом на фронті чи в тилу.

Вересень 1943 року, який приніс визволення, змученому окупацією, нашому місту, назавжди викарбовано в історії Ніжинщини. Цей світлий і водночас сумний день дуже важливий і незабутній для всіх тих, хто визволяв Ніжин, для членів їх сімей, друзів і колег, всіх містян. Ми схиляємо голову перед пам’яттю загиблих, висловлюємо вдячність і повагу живим, згадуємо тих, хто не повернувся з війни або відійшов у вічність вже в мирний час.

Ми в неоплатному боргу перед тими, хто стояв до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками і кому судилося повернутися з неї живим. Безмежно вдячні тим, хто своїми руками підняв наше місто з руїн, створили своєю працею надійний фундамент для становлення Ніжина. Ви нагадуєте нам, як потрібно жити і любити свою Батьківщину. Ви завжди залишаєтесь прикладом для молоді, для нового молодого покоління. Здоров’я вам ще на довгі роки, миру і злагоди вашим сім’ям, поваги, любові та уваги з боку рідних і близьких.

Нехай квітне і розвивається наша рідна ніжинська земля, а життя кожної родини буде наповнено радістю, благополуччям і впевненістю у завтрашньому дні та любов’ю до рідного Ніжина! А героїчний подвиг творців перемоги надихає на добрі справи в ім’я нашого міста та України.


З повагою,

міський голова Анатолій Лінник,

секретар міської ради Валерій Салогуб

14.09.2020