Міський голова оглянув нове медичне обладнання в міськлікарні

12 червня міський голова Анатолій Лінник та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко здійснили робочий візит на комунальне некомерційне підприємство «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» та оглянули нове медичне обладнання, придбане за кошти міського бюджету.

Генеральний директор закладу Олександр Костирко разом з медичним персоналом показали керівництву міста палати, в яких вже використовується лікарями нова сучасна техніка, а також меблі, придбані за бюджетні кошти. Придбаний напівавтоматичний чотириканальний коагулометр дасть можливість зробити в повному обсязі коагулограму (аналіз крові на згортання). Додатково до коагулометра надійшли пипетки та набор реактивів. Наявність такої техніки – одна із обов’язкових умов по пакетах НСЗУ. За словами лікарів новий придбаний апарат ШВЛ Бриз кращий за попередні для проведення штучної вентиляції легенів, особливо хворих на пневмонію. Новий відеоларингоскоп – пристрій для вивчення стану дихальних шляхів людини, який дасть можливість якісніше лікувати захворювання носоглотки.

Міський голова Анатолій Лінник оглянув нову безтіньову лампу та хірургічний стіл, які вже устаткували в операційній.

Анатолій Валерійович зазначив, що за допомогою нового і сучасного обладнання, яке придбали для міської лікарні, люди матимуть змогу якісно пролікуватися в міській лікарні, і не треба буде їздити для цього до інших міст.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

12.06.2020