НА ЛІТНІЙ ВІДПОЧИНОК ДІТЕЙ У НІЖИНІ ВІДІЛЯТЬ МАЙЖЕ ДВА МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ

У Ніжині цього літа 1260 дітей отримають можливість насолоджуватися яскравими враженнями та активним відпочинком у таборі з денним перебуванням. На заходи щодо літнього відпочинку та оздоровлення у 2024 році за рахунок коштів міського бюджету витратять 2 млн 205 тис. грн. Таке рішення прийняв виконавчий комітет міської ради 18 квітня.
З числа цих дітей 749 відпочиватимуть за рахунок бюджету та батьківської плати (40% / 60%), 494 - за рахунок міського бюджету та 17 - за рахунок батьківської плати. Малеча відпочиватиме протягом 14 днів у таборах, що базуються в закладах загальної середньої освіти, а також у Ніжинському будинку дітей та юнацтва.
Особливу увагу приділено 494 дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки: 7 - діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування; 206 – діти осіб, визнаних учасниками бойових дій; 8 - діти, один із батьків яких загинув (зник безвісти) під час виконання бойового завдання; 3 - діти, взяті на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах; 15 - діти з інвалідністю; 4 - діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; 79 - діти з багатодітних сімей; 21 - діти з малозабезпечених сімей; 28 - внутрішньо переміщені особи; 123 - діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.
Витрати на одну дитину на день складають 284 грн, а за зміну - 2 546 грн. Батьківська доплата (60%) на одну дитину за зміну складає 1 527,60 грн.
Вартість путівки включає витрати на культурно-масові заходи, медикаменти, харчування, комунальні послуги та інші послуги, що забезпечують комфорт та безпеку під час відпочинку дітей.
Задля створення яскравих та незабутніх спогадів для наших маленьких мешканців ми робимо все можливе!
18.04.2024