Ніжин відвідав консул Польщі

19 травня 2016 року Ніжин відвідала делегація з Польщі. З візитом до міста вперше прибули консул Республіки Польща в Києві пані Агнешка Рончка, перший радник посла Республіки Польща в Києві з наукової роботи пані Ємілія Ясюк, а також Станіслав Пантелюк, головний редактор польської газети «Дзеннік Кійовські», та кореспондент польської газети Анжеліка Плаксіна.

Гостей зустрічали секретар Ніжинської міської ради Валерій Салогуб, голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, Фелікса Бєлінська, президент культурно-просвітницької Спілки поляків в Ніжині «Астер», організатор заходу, та Люцина Ейма, член Спілки поляків «Астер» та вчитель польської мови в гімназії №16.

Першою зі словом виступила Фелікса Бєлінська, подякувавши польським гостям за візит. Також до іноземних гостей звернулися Валерій Салогуб та Олег Бузун, наголосивши на тому, що місто готове до підтримання дружніх відносин та співпраці, а Польща для України є важливим партнером.

Іноземні гості також висловили подяку за запрошення та можливість відвідати Ніжин, познайомитись з його культурною спадщиною.

Після офіційної частини делегація рушила до католицького костьолу, після чого поклала квіти до Польського меморіалу. Далі іноземні гості мали змогу відвідати Музей рідкісної книги та картинну галерею Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, завітати до ректора університету Олександра Самойленка, а наприкінці їх чекала концертна програма фестивалю польської культури «Фестиваль дружби».

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинськї міської ради

20.05.2016