Ніжинська громада є однією із 47 громад, яка співпрацює з ЮНІСЕФ


У місті Києві відбувся форум «Діти та молодь у центрі відновлення громади. Партнерство та рішення на децентралізованому рівні», який був організований представництвом Дитячого фонду Організації Об’єднаних націй (ЮНІСЕФ) в Україні.

Делегація на чолі з міським головою Олександром Кодолою взяли участь у заході.

Під час інформаційних панелей представники уряду та громадянського суспільства із 47 громад поділилися місцевими перспективами відновлення, досвідом того, чому важливо інвестувати у дітей і молодь, а також кращими практиками в умовах реалізації прав дитини та нарощування людського капіталу на місцевому рівні.

Учасники зосередили увагу на важливості інвестицій у сфери, що стосуються дітей та молоді, як каталізаторів інклюзивного та сталого соціально-економічного відновлення та розвитку людського капіталу в Україні – ключові доказові дані, можливості та подальший розвиток.
«Ніжинська громада вдячна ЮНІСЕФ за те, що вони докладають максимум зусиль для впровадження комплексного підходу до зміцнення громад», - підкреслив міський голова Олександр Кодола.

Ніжинська громада підписала меморандум про взаємопорозуміння з Представництвом Дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні, яким передбачено співпрацю у здійсненні спільних проєктів щодо забезпечення доступу до якісного водопостачання; соціальний захист та соціальна підтримка, освіта та охорона здоров’я.

За час партнерства з ЮНІСЕФ Ніжинська громада отримала для Ніжинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги два холодильники та морозильну камеру для зберігання вакцин та ліків; для пологового будинку та міської лікарні – електрогенератори; для ДНЗ №12 облаштовано укриття та ніжинські садочки отримали 2 млн грн на оснащення меблями.
Зараз працюємо разом з ЮНІСЕФ над навчально-методичного центру для медичних працівників. Благодійний Фонд ЮНІСЕФ візьме на себе витрати на ремонт приміщення, устаткування і тренажерне обладнання для навчання, а також оплату праці тренерів, які проводитимуть навчання.

У Ніжині діє аудіовізуальна студія для сприяння розвитку молоді у сфері креативних індустрій «Контента», дружній простір "СпівДія заради Дітей", а також реалізовується багато інших важливих проєктів.

08.05.2024