Ніжинська ОДПІ налаштована на активну роботу з бізнесом

«Ми ініціювали проведення цієї зустрічі не тільки, щоб довести до вас нові тенденції та зміни у ДФС, а також почути Ваші проблеми й допомогти їх вирішенню, – зазначив Геннадій Тараненко, виконуючий обов'язки начальника Ніжинської ОДПІ на початку проведення зустрічі.

Відмітив, що фахівці інспекції налаштовані на активну роботу з бізнесом, адже наш взаємний інтерес полягає у стабільній економічній ситуації регіону та пошуку нових можливостей для розвитку бізнесу.

Фахівці фіскальної службизазначили, що корисно отримати пропозиції саме від тих, хто формує левову частину бюджету Ніжина та району. Одним із таких підприємств є ТОВ фірма «Лакс», який здійснює діяльність у сфері оптової торгівлі фармацевтичним товарами вже більше 22 років.

Перший заступник начальника Ніжинської ОДПІ Сергій Шовкун зосередив увагу на основних показниках діяльності підприємства та відмітив позитивні сторони роботи по наповненню як державного так і місцевого бюджетів, підтримання належного рівня сплати податків. Відмітив, що з нового року внесено зміни до податкового законодавства, які заохочують роботодавців до легалізації праці найманих працівників. Відповідно до Закону України від 25.12.15 № 928-VIII "Про Державний бюджет України на 2016 рік”, розмір мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб становить з 1 травня - 1450 грн. гривень. Цим Законом також передбачено подальше поетапне збільшення мінімальної заробітної плати. Водночас, навантаження на заробітну плату у 2016 році зменшено майже вдвічі, тобто роботодавці сплачують 22% єдиного соціального внеску від нарахованої зарплати, а працівники, що сплачували 3,6% ЄСВ із заробітної плати у минулому році – в цьому році звільнені від сплати ЄСВ. Тому, від бізнесу очікують адекватного підвищення заробітних плат та відповідного збільшення відрахувань до бюджету.

Анатолій Литвин, керівник ТОВ фірми «Лакс» відзначив, підприємство зарекомендувало себе у фармацевтичній галузі як надійний партнер, успішно працює в правовому полі. Відмітив, що останні зміни в законодавстві є позитивним кроком для забезпечення конституційних прав і соціальних гарантій працюючих громадян, зокрема на підприємстві адекватно збільшується заробітні плати в разі законодавчого підвищення мінімальної зарплати. Спрощення умов ведення бізнесу дасть змогу працювати підприємству та заробляти, то запевнив, що і віддача в бюджет буде більшою. В ході зустрічі також обговорені питання щодо взаємовідносин з контрагентами, умови співпраці, цінова політика, поділилися зарубіжним досвідом. Головний бухгалтер товариства Оксана Тверітінова відмітила позитивні сторони електронного адміністрування ПДВ та висловила пропозиції щодо вдосконалення та спрощення звітності з ПДВ.

Учасники зустрічі обмінялися думками та окреслили низку конкретних пропозицій щодо створення більш зручних умов для ведення бізнесу та наповнення бюджету.

Ніжинська ОДПІ

27.05.2016