Покращуємо медичні послуги разом з Програмою DOBRE

Робота по поліпшенню якості послуг у громаді почалась ще в 2021 році. Упродовж двох тижнів у Ніжинській громаді проводилось соціологічне опитування у рамках грантової програми DOBRE. Мешканці Ніжинської громади висловили своє ставлення до розвитку нашої громади, необхідних першочергових змін та готовності долучитись до їх впровадження. За результатами опитування було визначено 3 пріоритетні напрямки, які потребують вдосконалення. На першому місці – стан доріг і тротуарів. Фахівцями Програми DOBRE разом з робочою групою Ніжинської громади розроблено План з покращення послуг громади. Але 24 лютого 2022 року змінило як можливості донора, так і пріоритети громади. Тому було прийнято рішення працювати над другою послугою, яка була визначена в результаті опитування - медична послуга.
Доступна медицина для всіх груп мешканців в громаді – це одна з найважливіших стратегічних цілей Ніжинської громади.
У Ніжинських медичних установах постійно оновлюється застаріле обладнання. Адже нове обладнання для медустанов – це крок уперед у якості надання медичних послуг.
Сьогодні Ніжинська громада отримала обладнання, яке було надано пологовому будинку в межах програми DOBRE:
- 20 ліжечок для новонароджених Атон;
-  стіл операційний механо-гідравлічний SZ-01;
-  інкубатор неонатальний OKM 801;
-  столик реанімаційний OKM 730;
-  столик реанімаційний OKM 730 з LED фототерапією.
Отримане медичне обладнання на загальну суму 1,8 млн грн. покращить якість надання послуг пацієнткам пологового будинку.
«Ми вдячні Програмі DOBRE за нове обладнання, яке осучаснить матеріально-технічну базу Пологового будинку та сприятиме підвищенню комфортних умов для пацієнтів пологового будинку» – зазначив міський голова Олександр Кодола під час робочого візиту до пологового будинку.
Надана допомога вчасна та важлива, адже в умовах військової агресії рф щодо України новим викликом для медичної сфери нашої громади стало те, що Пологовий будинок надає послуги значно більшому потоку жінок, які є мешканками громад, що постраждали чи продовжують страждати від воєнних дій та окупації.
Допомогу Ніжинська громада отримала віл програми USAID DOBRE в рамках проекту вдосконалення медичної послуги
15.03.2023