Поновили знання, щоб діяти у надзвичайних ситуаціях

Відповідно до плану комплектування навчально-методичного центру на 2016 рік, який затверджено розпорядженням голови Чернігівської облдержадміністрації від 28.12.2015 року № 770, в період з 18 по 22 січня 2016 року були проведені заняття з категорією слухачів: «Керівники структурних підрозділів місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, які забезпечують у межах законодавства виконання завдань цивільного захисту».

Заняття відкрили вступним словом начальник Центру полковник служби цивільного захисту – Назін О.І. та Директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської обласної державної адміністрації – Болдирев С.М.

В ході занять до слухачів доведено порядок організації та функціонування системи цивільного захисту, можливі заходи по зменшенню наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Викладачі Центру розповіли, як правильно планувати та проводити евакуаційні заходи у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій. Слухачі ознайомились з новими нормативними документами у сфері цивільного захисту. Основну увагу було приділено посадовим обов’язкам слухачів даної категорії. Проблемні питання, які виникли у слухачів було обговорено на засіданні круглого столу разом з представниками Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації.

По закінченню навчання слухачі отримали посвідчення державного зразка. Також була вручена грамота заввідділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Ніжинського району за багаторічну сумлінну працю та вагомий особистий внесок у навчання населення з питань цивільного захисту.

Дубина Г.В.,

методист навчально-методичного центру

ЦЗ та БЖД Чернігівської області

22.01.2016