Працівники бібліотечної системи організували майстер-клас

2 лютого працівники Ніжинської міської бібліотеки-філії №2 запросили своїх користувачів,колег на майстер - клас «Дизайн сучасних зачісок». На майстер-класі також були запрошені підопічні Ніжинського міського центру СССДМ.

В усі часи важливою складовою неповторного стилю людини була зачіска. Завідуюча філії №2 Івасенко Ніна Іванівна організувала книжкову виставку літератури по сучасних зачісках.

Однією з найбільш творчих і популярних професій є професія перукаря. Протягом віків людина вигадувала нові прикраси, форми зачісок, одяг, нову моду, новий стиль. Майстер виробничого навчання перукарів Державний навчальний заклад «Ніжинський професійний аграрний ліцей» Тетяна Конопля розповіла присутнім про догляд за волоссям різного типу, порекомендувала народні відновлюючи маски для волосся та відповіла на запитання дорослих і дітей. Дитячі зачіски повинні виглядати гарно, прикрашати дитину та водночас вони повинні бути простими у виконанні та не заважати дітям при грі чи за уроками.

Учні – перукарі надали майстер - клас з різного виду плетіння: зачіски «Бант», «Колосок», «Риб’ячий хвіст» та ще багато інших технік плетіння буденних та святкових зачісок.

Всі присутні після закінчення майстер - класу поверталися додому в гарному настрої з гарними оригінальними зачісками.

Гавриленко О.В

04.02.2016