Про залучення на добровільних та безкорисних засадах волонтерів для пробації

Одним із основних принципів, на яких будується пробація, є індивідуальний підхід до її клієнтів, що потребує налагодження позитивного психологічного контакту з кожним. Крім того, багаторічна практика свідчить, що реалізація корекційних заходів не приведе до бажаних результатів, якщо самі засуджені не захочуть детально розібратись в особливостях свого характеру, критично поставитися до себе та свідомо, систематично займатися самовихованням, відновленням, формуванням і розвитком позитивних рис, звичок тощо.

На сьогоднішній день залучення на добровільних та безкорисних засадах волонтерів для пробації є ключовим, адже це не лише небайдужі до чужих проблем, але й різні за професією, віросповіданням та життєвим досвідом люди, які мають намір допомогти таким же різним, зі своїм потребами, клієнтам пробації.

Варто зазначити, що волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється за різноманітними напрямами, такими як:

- сприяння уповноваженим органам з питань пробації у здійсненні наглядових заходів за місцем проживання, роботи та навчання суб’єктів пробації;

- участь у складанні та реалізації планів виховної роботи із суб’єктами пробації;

- участь у складанні та реалізації індивідуальних планів роботи із суб’єктами пробації;

- участь у проведенні індивідуально-профілактичної роботи із суб’єктами пробації;

- надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги суб’єктам пробації;

- сприяння у працевлаштуванні суб’єктів пробації, залучення їх до навчання, виховних заходів та соціально-корисної діяльності;

- сприяння у реалізації пробаційних програм щодо осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням;

- участь у реалізації інших заходів, спрямованих на виправлення суб’єктів пробації та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних  злочинів та правопорушень тощо.

Звісно, волонтерство – не робота, це на 100% покликання. Більше того, здійснення волонтерства в пробації – це велика соціальна відповідальність. Проте, однозначно, своєю самовідданою й добровільною працею в будь-якій сфері, волонтери роблять нашу державу сильнішою.

За детальнішою інформацією звертайтесь:

 

Начальник відділу

Контактні дані:

Сонець Олександр Іванович

___________________________________________________

поштова адреса: вул. Богушевича, 8 м. Ніжин

тел.: 093-155-18-69

електронна скринька: [email protected]

Графік роботи:

понеділок – четвер: 08:00-17:00

п’ятниця: 08:00-15:45

обідня перерва: 12:00-12:45

вихідний: субота, неділя

 

18.03.2024