Тепер офіційно: Ніжин має два міста-побратима у Німеччині.


Розповімо детальніше про кожне з партнерств.
У ході німецько-української конференції муніципальних партнерств міський голова Олександр Кодола та очільник Нойштадта Мірко Шпікерман підписали Меморандум про співробітництво з німецьким містом Нойштадтом у Гольштейні.
Близько року наші міста комунікували, очільники міст виходили на онлайн зв'язок для узгодження офіційних процедур та визначення потреб обох міст.
Олександр Кодола подякував жителям Нойштадта за ту допомогу, яку вони зібрали для нашого Ніжина минулої зими.
Мер міста Нойштадт - Мірко Шпікерманн висловив слова підтримки українському народові, а також зазначив, що Нойштадт сприятиме всебічній допомозі та дружбі двох міст.
Важливо відмітити, що контакти між містами допоміг налагодити уродженець Чернігівщини, який вже багато років мешкає у Німеччині, Олег Береснєв.
Співпраця між Ніжином та Вольфсбургом - потужним містом, де функціонує концерн Фольксваген, також розпочалась завдяки активній громадянській позиції мешканок Чернігівщини, які проживають у Вольфсбургу з початку повномасштабного вторгнення. Це Анна Селезньова, Юлія Тонь та Тетяна Овсієнко, а також очільник польського товариства у Вольфсбурзі Адам Чемняк.
Таким чином, з упевненістю можна сказати, що українці, які мешкають за межами нашої держави, стали дієвою силою, що допомагає українським містам знайти підтримку та допомогу в Європі та поза її межами.
Копітка робота над налагодженням співробітництва тривала останні пів року. Як результат - підписана угода про партнерство між містами в особі їх очільників Олександра Кодоли та Денніса Вільманна, яка забезпечить різнобічну співпрацю між нашими містами.
Підписання угод відбулося на шостій німецько-українській конференції муніципальних партнерств за участі президента Німеччини Франка-Вальтера Штанмайєра, мера Києва Віталія Кличка та представників українських та німецьких муніципалітетів. Ці угоди покладуть початок співпраці між Ніжином та німецькими містами.
16.11.2023