У Ніжині відбувся футбольний турнір пам’яті Максима Рибецького («Риба»), який героїчно загинув на околицях селища Зарічного Донецької області 14 грудня 2023 року

У Ніжині відбувся футбольний турнір пам’яті Максима Рибецького («Риба»), який героїчно загинув на околицях селища Зарічного Донецької області 14 грудня 2023 року.

Турнір відбувся 9 квітня, у день народження Максима. Максим – вихованець Ніжинської ДЮСФШ. Він дуже любив футбол. Зі слів тренерів, стадіон став його другою домівкою, а гра в футбол – не просто хобі, вона його загартувала. Його воля, справедливість, лідерські якості – це, в тому числі, заслуга й спорту.

В урочистому відкритті футбольного турніру взяли участь батьки загиблого Героя, його побратими та керівництво Ніжинської дитячої футбольної школи. Теплі слова про коханого чоловіка лунали в спогадах його дружини. Присутні вшанували пам’ять загиблого бійця та усіх полеглих хвилиною мовчання.

П’ять команд, найменших вихованців СДЮШОР «Десна» (Чернігів) та Ніжинської ДЮСФШ 2017 р.н., проявили на полі себе та командний дух. Упродовж турніру гравці демонстрували енергію та завзяття, злагодженість та бажання перемогти.

Усі команди-учасниці турніру отримали кубки та м’ячі, а кожен футболіст – медаль із зображенням Максима Рибецького та солодощі.

Ми повинні пам’ятати, якою дорогою ціною нам дістається незалежність України.

Слава і шана українським Героям за можливість провести цей турнір та за кожну хвилину життя, вічна пам’ять воїнам, які загинули.

10.04.2024