У Ніжинській міській раді проведено навчання з керівниками структурних підрозділів органів місцевого самоврядування

21 листопада працівниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області було проведено навчання з питань цивільного захисту керівниками структурних підрозділів органів місцевого самоврядування.
Метою заняття є своєчасне та систематичне вивчення, оновлення, поглиблення спеціальних знань і умінь з питань цивільного захисту. Забезпечення готовності до виконання завдань під час підготовки та проведення заходів цивільного захисту, формування вмінь та навичок своєчасного забезпечення рятувальних та інших робіт.
Особливу увагу методисти Центру звернули на порядок дій при отриманні сигналу "Повітряна тривога", зокрема наголосили, на необхідності відповідально ставитись до питань безпеки й в жодному разі їх не ігнорувати.
Керівники структурних підрозділів мають відпрацювати евакуаційні заходи з приміщень різного призначення до захисної споруди (укриття) аби у разі реальної загрози повітряної небезпеки персонал мав необхідні знання і навички швидко покинути небезпечну зону.
Вкотре звернули увагу працівників Ніжинської міської ради на протимінній безпеці та загрозах пов’язаних із вибухонебезпечними предметами, наданні першої долікарської допомоги, використання первинних засобів пожежогасіння, на практиці відпрацювали порядок дій підрозділів під час виникнення надзвичайної ситуації.
Варто зазначити, що проходження навчання керівниками структурних підрозділів органів місцевого самоврядування сприятиме правильній організації підготовки підлеглих до дій в надзвичайних ситуаціях.
По завершенню навчання слухачі склали підсумковий контроль шляхом виконання спеціальних завдань і отримали посвідчення державного зразка.
Відділ з питань НС
22.11.2023