В Ніжині перейменували вулицю на честь загиблого Героя України Олександра Мацієвського

Сьогодні, 28 березня, під час сесії Ніжинської міської ради, депутати прийняли рішення про перейменування вулиці 3-й мікрорайон на вулицю імені Олександра Мацієвського – новітнього Героя України, останніми словами якого були «СЛАВА УКРАЇНІ!».
О.Мацієвський став уособленням мужності і хоробрості всіх захисників України.
Цьому рішенню передувало наше тривале спілкування з мамою загиблого Героя. Обговорювалися різні варіанти увіковічнення його пам’яті на рівні міста. Одним із варіантів стало перейменування однієї з центральних вулиць міста на честь загиблого.
Протягом минулого року у Ніжині було перейменовано п’ять вулиць на честь загиблих захисників. З огляду на те, що війна триває, і, нажаль, наша громада продовжує втрачати своїх захисників, робочою групою було прийнято рішення призупинити процес перейменування вулиць до закінчення війни.
Проте Олександр Мацієвський є винятком, так як Президент України Володимир Зеленський присвоїв йому звання Герой України (посмертно).
Крім того, на розгляді є ще ряд пропозицій щодо увіковічнення та вшанування пам’яті Героя.
Однією із таких пропозицій є встановлення пам’ятника Мацієвському.
Також найближчим часом фахівці розпочнуть роботу над створенням меморіального комплексу на Алеї Героїв на місцевому кладовищі.
  - Рішення Ніжинської міської ради № 1-29/2023 Про  перейменування вулиці «3-й мікрорайон» на вулицю «Мацієвського Олександра»    https://www.nizhynrada.gov.ua/nmr/miska-rada/rishennya-miskoji-radi/rishennya-miskoji-radi-viii-sklikannya-priynyati-u-2022-roci/rishennya-priynyati-na-pozachergoviy-24-sesiji-8-sklikannya-29-serpnya-2022-roku
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю
28.03.2023