Відбулось позачергове засідання ТЕБ та НС

Сьогодні, 31 серпня, відбулось позачергове засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Анатолія Лінника. На порядок денний було винесено питання про виконання заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції на території Ніжинської МОТГ.

У роботі засідання взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник і заступник міського голови з  питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, генеральний директор КНП "Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького" Олександр Костирко,  завідувач Ніжинського міськрайонного відділу ДУ "Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України" Юрій Наріжний та інші члени комісії.

Відповідно до постанови КМУ від 22.07.2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами внесеними постановами Кабінету Міністрів України від 12.08.2020 №712, від 26.08.2020 №760, та від 27.08.2020 №757), рішення Державної комісії з питання техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 27.08.2020 № 26 та  протоколу позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС протокол № 33 від 28.08.2020р. та з урахуванням обговорення комісія вирішила: заборонити проведення концертів, дискотек, роботу розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо). А робочій групі та Ніжинському ВП ГУНПУ в області, МР Управлінню ГУ Держпродспоживслужби в області.

Забезпечити контроль за перебуванням в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті у вдягнутих засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторах або захисних масках, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно; перебуванням громадян з документами, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус; перебуванням в місцях самоізоляції; проведенням масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів (не більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), а також діяльність кінотеатрів та закладів культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50 відсотків місць у кожному окремому кінозалі або залі); здійсненням регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному, залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні (перевезення пасажирів в кількості не більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб); діяльністю хостелів; роботою після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування без організації дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос; проведенням масових заходів в закладах громадського харчування (кількості більш як 20 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів).

Міський голова Анатолій Лінник наголосив на чіткому контролі за дотриманням протиепідемічних заходів і зауважив, що життя та здоров'я людей завжди були і будуть в пріоритеті. Тому, відповідальні особи повинні реагувати на всі порушення карантинних вимог. Також Анатолій Лінник рекомендував установам, які надають соціальні послуги (таким як Управління соціального захисту населення, Пенсійний фонд тощо) розпочинати робочий день о 10.00, щоб мати можливість розмежувати в часі потоки людей. 

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю,

Лілія Ломакіна


31.08.2020