Відбулося перше засідання Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради

Зі вступним словом до усіх присутніх звернувся голова Координаційної ради, заступник міського голови Сергій Смага.

Він ознайомив  присутніх зі складом ради та Законом, який регулює питання формування української ідентичності.

Національно-патріотичне та військово-патріотичне виховання завжди були невід‘ємною складовою розвитку молоді. Координаційна рада – це ще один інструмент для того, аби вселяти в кожного жителя громади наші національні цінності: соборність, самобутність, волю та гідність.

Варто зазначити, що у нашій громаді реалізується низка заходів та проєктів, у яких значна увага приділяється розвитку національної ідентичності в умовах війни росії проти України.

Під час засідання члени Координаційної ради обговорили питання основних напрямків та організації роботи ради. Одноголосно вирішили, що треба посилювати проєкти, спрямовані на національно-патріотичне виховання дітей, молоді та інших вікових категорій, проведення просвітницьких заходів, пов’язаних з національною ідентичністю.

Активне і конструктивне обговорення виступів на засіданні дозволили прийняти виважені і чіткі рекомендації щодо подальшої роботи Координаційної ради. Також вирішили до наступного засідання зібрати пропозиції щодо формування плану роботи на 2024 рік.

26.04.2024