Ніжинці вшанували пам’ять загиблих захисників України

29 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

Відповідно до Указу Президента від 23.08.2019 року 29 серпня визначено Днем пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Сьогодні відзначили День пам’яті захисників України і у Ніжині. Вшанувати пам'ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави до пам’ятного знаку «Герої не вмирають» прийшли: міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, радник міського голови Сергій Осадчий, керуючий справами виконавчого комітету Ніжинської міської ради Сергій Колесник, депутати міської ради, члени виконавчого комітету Ніжинської міської ради, посадові особи структурних підрозділів Ніжинської міської ради та виконавчого комітету, представники закладів освіти та культури, військовослужбовці та небайдужі містяни .

Ніжинські священнослужителі провели заупокійну літію за Героями, які загинули, захищаючи Україну.

"Пам'ятаймо подвиг українських воїнів, які віддали життя за мирне майбутнє українського народу на своїй землі", - звернувся міський голова Анатолій Лінник. 

Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, а також військовослужбовців та добровольців, які загинули на сході нашої країни, мирних жителів, усіх, хто поклав життя за незалежність і свободу України. Поіменно згадали ніжинців, які поклали своє життя, захищающи територіальну цілісність нашої держави. Рябуха Сергій Вікторович, Горбенко Ігор Ігорович, Макідон Віктор Михайлович, Моісеєнко Володимир Михайлович, Шепелюк Олексій Борисович, Коворотній Сергій Володимирович, Яковенко Денис Олександрович, Баран Сергій Петрович, Лупікс Яніс Модрісович, Росомаха Микола Васильович, Москотін Леонід Павлович, Орленко Віктор Миколайович, Андрієць Олег Анатолійович, Ткаченко Руслан Андрійович, Баширов Тахір Тахірович, Петрик Сергій Вікторович, Биков Олег Володимирович, Бальченко Володимир Іванович, Антиков Дмитро Миколайович - це ніжинські Герої, чиї імена навічно викарбувані в новітній історії України. Поки ми пам'ятаємо - вони живі. Герої не вмирають!

Традиційно мітинг завершився покладанням квітів.






   

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

29.08.2020