Засідання круглого столу "Сталий розвиток за участі місцевих громад"

25 травня 2016 року у великому залі Ніжинської міської ради відбулось засідання круглого столу «Сталий розвиток за участі місцевих громад». Засідання проводилось з метою розповсюдження досвіду впровадження ініціатив громадських організацій та ОСББ на місцевому рівні, ознайомлення із загальними принципами підходу сталого соціального, економічного та екологічного розвитку, залучення організацій, громад міста до застосування на практиці підходу сталого місцевого розвитку.

Захід розпочався зі вступного слова першого заступника міського голови Григорія Олійника. Далі виступила Тетяна Сила, декан факультету соціальної роботи Чернігівського національного технологічного університету, з презентацією на тему: «Сталий розвиток в Україні – міф чи реальність?», яка була обговорена учасниками круглого столу.

Учасники заходу, серед яких були присутні представники ОСББ та громадських об’єднань-учасників Проекту ЄС/ПРООН, також обговорили загальні принципи підходу сталого розвитку на місцевому рівні, кращі практики розвитку організацій громад міста, досвід застосування заходів енергозбереження в багатоквартирних будинках.

Ще однією темою для обговорення стала тема розвитку ОСББ та громадських організацій як важливої ланки для досягнення сталого розвитку на місцевому рівні, представленаНіною Підколзіною,координатором Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Чернігівській області.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

27.05.2016