Звітність про роботу Центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді

24 червня 2016 року відбулася нарада, на якій керуюча Ніжинським міським центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Наталя Кучеровськадокладно розповіла про виконану роботу Центру. На нараді були присутні міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник та інші очільники міста.

Зокрема керуюча Центром повідомила, що організація надає соціальний супровід особам, які того потребують. Це комплекс заходів та послуг, які надаються особі, щоб пережити певні важкі обставини життя. До сфери роботи Центру належать групи людей, які постраждали від торгівлі з людьми. Вони отримують матеріальну та професійну психологічну допомогу. На балансі центру знаходяться 9 сімей внутрішньо переміщених осіб та сім`ї АТО. Як зазначила керуюча центром, воїни АТО отримують можливість оздоровитися та реабілітації у санаторіях.

Окрім того, даний заклад має пункт при Ніжинському пологовому будинку, де майбутні батьки можуть отримати професійну консультацію психолога та юриста. Також центр веде перелік Віл-інфікованих у Ніжині та людей з обмеженими можливостями. Заклад активно співпрацює з громадськими організаціями, що значно полегшує роботу Центру. Як зазначила керуюча закладом, Ніжинська єпархія Московського патріархату раз у три місяці також допомагає продуктами харчування для усіх категорій сімей. Окрім того, овочі та фрукти, кожен охочий може брати у потрібному йому обсязі кожного дня. Наталя Кучеровська зазначила, що у них укладені угоди про співпрацю та надала фінансовий звіт.

На засіданні підіймалась проблема щодо фінансування закладу. На даний час заклад живе у режимі великої економії у 46,5 % шляхом не заповнення вакантних посад. Коштів вистачає за умови незміни розміру заробітної плати та тарифів на електроенергію. Окрім того, Центр має нагальні проблеми, що потребують швидкого вирішення. Це ремонт окремих приміщень будівлі, де розташовується установа.

По закінченню звіту директору організації були дані певні рекомендації, а саме: зробити розрахунки виконаної роботи не загалом, а окремо на кожного працівника, щоб мати можливість краще оцінити навантаження на кожну особу.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунаікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

29.06.2016