Міський голова зустрівся з представниками ГО «Агенція відновлення та розвитку»

Міський голова Ніжина Олександр Кодола зустрівся з експертами Агенції відновлення та розвитку Андрієм Осіповим та Артемом Вівдичем. Учасники зустрічі обговорили першочергові завдання спільної робочої групи з розроблення плану відновлення та розвитку Ніжинської територіальної громади. Робоча група була створена розпорядженням мера наприкінці травня.
Співпраця Міської ради Ніжина та Агенції відновлення та розвитку проходитиме в рамках реалізації проєкту «Прозорий та ефективний процес відновлення та розвитку України на місцевому рівні», який реалізується коштом гранту Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні (EUACI).
В роботі над створенням плану відновлення і розвитку Ніжина Агенція надаватиме консультативну підтримку, проводитиме моніторинг дотримання національної методології на місцевому та регіональному рівнях й допомагатиме виявляти корупційні ризики. Також важливим завданням проєкту є налагодження та підтримка ефективної комунікації між керівництвом регіонів, громадами та місцевими активістами з метою забезпечення їх активної участі у процесі прийняття рішень.
Коментуючи створення спільної робочої групи міський голова Ніжина Олександр Кодола зазначив: «Відновлення міста – одне з пріоритетних завдань нашої команди тому Ніжинська міська рада всіляко сприятиме ГО «Агенція відновлення та розвитку», адже ми зацікавлені в покращенні добробуту жителів нашого міста та в створенні сприятливих умов життя! Нам не звикати відігравати роль першопрохідців у загальнодержавних та міжнародних ініціативах, тому ми віримо в успіх нашої спільної справи!».
05.06.2023