Засідання виконавчого комітету сьогодні розпочалося із передачі коштів на потреби ЗСУ

Засідання виконавчого комітету сьогодні, 07 червня, розпочалося із передачі коштів на потреби ЗСУ. Кошти, а це 21 тисяча гривень, були зібрані музичною школою під час проведення благодійних концертів.

Як зауважив Сергій Голуб, колишній очільник музичної школи, на благодійний рахунок Ніжинської міської ради цього разу передано 14 500 грн, решту коштів школа передасть Собору Всіх Святих, адже Отець Сергій доставляє допомогу військовим в зони бойових дій і потребує коштів на пальне.

Загалом музичною школою на потреби ЗСУ вже передано понад 60 тис. грн.

Перейшовши до порядку денного, члени виконавчого комітету розглянули 12 проєктів рішень.

З головного йшлося про заборону руху транспортних засобів на ділянці вулиці Яворського в місті Ніжині, від перехрестя з вулицею Батюка до перехрестя з вулицею Гоголя. Таке рішення пов’язане із перенесенням торгових яток, які наразі розміщені по вулиці Гоголя, на вулицю Яворського.

У зв’язку із контрольованою забороною здійснення стихійної торгівлі на території міста, зменшилася кількість локацій продажу фруктово-овочевої продукції підприємцями. Тож було прийнято рішення організувати сезонну торгівлю овочевою продукцією та фруктами з 15 червня 2023 року по 01 листопада 2023 року на території асфальтованого майданчика за адресою: м. Ніжин, вул. Набережна Вороб’ївська, 1А (навпроти кафе «Золотий ключик»).

Значну увагу члени виконавчого комітету приділили розгляду питань порядку надання безоплатного лікування пільгових категорій дитячого населення Ніжинської міської територіальної громади, а також військовослужбовців Збройних Сил України та Національної гвардії України на період дії воєнного стану на території України. Рішення підтримали одноголосно.

Окремо були обговорені та розглянуті рішення, що стосувалося виділення та надання матеріальної грошової допомоги 24 жителям громади у сумі 37 тис. грн. Така допомога надається згідно поданих заяв після розгляду комісії з надання матеріальної допомоги відповідно до міської цільової програми «Турбота».

Всі питання порядку денного були розглянуті, прийняті відповідні рішення.

07.06.2023