На даху Ніжинської гімназії встановили сонячну електростанцію

16 квітня міський голова Ніжина Олександр Кодола відвідав Ніжинську гімназію №15. Саме цей освітній заклад став першим у запровадженні енергоефективних заходів у закладах освіти міста, адже на даху гімназії встановлена сонячна електростанція.

Проєкт профінансовано французькою організацією «Electriciens sans frontières» («Електрики без кордонів») та встановлена благодійним фондом «Фортечний».

За словами директорки Ніжинської гімназії №15 Тетяни Павлюченко, за два тижні функціонування СЕС вдалося зекономити 1 тис. кВт, за місяць можна очікувати 2 тис. кВт економії, і це при невеликій сонячній активності навесні.

«Міська влада Ніжина поставила перед собою завдання забезпечити усі освітні заклади міста сонячними панелями і впевнено йде до цього. Дякуємо нашим партнерам за допомогу та підтримку», - зазначив міський очільник Олександр Кодола.

Зробити Ніжинську громаду енергонезалежною - одне з пріоритетних завдань міської влади. Це особливо актуально в умовах постійної терористичної загрози енергетичній системі України з боку північного сусіда. В свою чергу запровадження енергоефективних заходів у закладах освіти є важливою складовою сталого розвитку та забезпечення економічної ефективності управління ними.


16.04.2024