Облаштування укриттів на території Ніжинської громади – пріоритетне завдання в умовах сьогодення

Облаштування укриттів на території Ніжинської громади – пріоритетне завдання в умовах сьогодення.
Міська влада спільно з депутатським корпусом активно працює в цьому напрямку на постійній основі.
Сьогодні, 16 квітня, міський голова Ніжина Олександр Кодола проінспектував хід робіт з монтажу укриття для мешканців мікрорайону «Овдіївка» та ремонт укриття в дитячому садочку №12.
Міський очільник зауважив: «Впевнено ідемо до нашої мети – забезпечити всі заклади освіти міста Ніжина укриттями. Задоволений побаченим, роботи ведуться професійними будівельниками, протягом місяця очікується їх завершення. Подібні укриття споруджені на території гімназій №5 та №6. Найближчим часом роботи розпочнуться на території гімназії №9. Ми вдячні міжнародним партнерам за підтримку та допомогу нашої громади».
Нагадаємо, наприкінці минулого року на сесії міськради буди виділені на це необхідні кошти.
Укриття буде розташоване на території гімназії №11, його місткість складатиме 200 осіб.
Захисний модуль - це споруда заводської готовності, яка складається з блок-модулів на базі металевих контейнерів, з’єднаних між собою та заглиблених в землю на рівень 3,7 м, захищених по периметру фундаментними блоками, пере-критими плитами та обвалованими ґрунтом.
Споруда буде підключена до мереж водопостачання, каналізації та електропостачання і матиме систему примусової вентиляції. Система опалення – керамічні обігрівачі. Всередині розміщуватиметься санвузол.
Захисний модуль буде забезпечений системою контролю загазованості та пер-винними засобами пожежогасіння (вогнегасники).
Також міський голова завітав до дитячого садочка №12, де нещодавно закінчи-вся ремонт укриття. В цей час на території Чернігівської області сповістили про тривогу, і тому в сховищі перебували дітлахи з вихователями. Усміхнені щасливі обличчя дітей говорили самі за себе – безпечний та впорядкований простір, оснащений всім необхідним, дуже подобається малечі та персоналу дошкільного закладу.
Коли тривога минула, всі перейшли у загальне приміщення закладу. Там завідувачка садочка показала меблі, які придбали за кошти міжнародного фонду ЮНІСЕФ. Це результат співпраці Управління освіти та цієї потужної міжнародної благодійної організації, завдяки цьому ніжинські садочки отримали 2 млн грн на оснащення меблями.
Варто зазначити, що укриття закладу дошкільної освіти облаштовано в межах спільного проєкту дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Європейського Союзу у співпраці з Міністерством освіти і науки України.
Подібні результати яскраво демонструють ефективність та користь налагодження співпраці з міжнародними партнерами.

17.04.2024