Уже багато років у Ніжині гостро стоїть питання безпритульних тварин і створення притулку для них


Волонтери та представники ГО «Щаслива тварина» створили притулок для тварин на вул. Космонавтів. Зараз там перебувають 60 собак і 5 котів, є й тварини, яких нещодавно волонтери привезли з прикордонних територій Сумської області, які потерпають від постійних обстрілів. Всіх своїх мешканців вони стерилізують і лікують за благодійні кошти.

За час своєї діяльності волонтери прилаштували у родини понад тисячу тварин, в тому числі і з Херсонської області.

Сьогодні представники громадської організації звернулися до депутатів Ніжинської міської ради з проханням допомогти у придбанні автомобіля, будівництві постійних вольєрів, а також закріпити за організацією ветеринара, який би надавав допомогу тваринам у разі потреби.

Міський голова Олександр Кодола надав доручення першому заступнику Федору Вовченку і управлінню житлово-комунального господарства та будівництва опрацювати міську цільову програму «Контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами» та знайти можливість допомогти громадській організації.

Також у громаді діє Програма підтримки громадських організацій, що здійснюють діяльність на території Ніжинської міської територіальної громади. Волонтери теж можуть скористуватися цією програмою в межах правого поля.
05.04.2024